Zakelijke dienstverleners aller landen; gebruik Facebook

Facebook niet de naam om geschikt te zijn voor Business to Business communicatie, maar vooral voor Business to Consumer of zelfs Consumer to Consumer. Maar ook consumers hebben banen, vaak hele goede, en worden door Facebook in kaart gebracht op basis van hun profiel én gebruikersgedrag. Indien je zakelijk wil adverteren vormt Facebook dus een heel interessant medium naast Twitter en -traditioneel- LinkedIn en AdWords.

Vandaag heb ik wat korte tips neergepend voor een organisatie-adviesbureau (voor de gelegenheid omgedoopt naar AdviesBC) dat, met de nodige weifeling, aan het Facebook avontuur gaat beginnen. Wellicht is dit ook voor andere lezers interessant:

“Beste adviseur van AdviesBC,
Jullie 7 consultants kunnen nu berichten posten op de AdviesBC Facebook pagina. Zet daar dus ook geregeld wat op. Als iedereen minimaal elke week iets interessants online zet heb je al 7 posts per week, prima!

De volgende stap om AdviesBC op te stuwen in de vaart der volkeren is om jouw eigen (email) contacten te vragen de pagina te ‘liken’. Log daarvoor in je eigen persoonlijke Facebook account in, en ga daarna naar de AdviesBC Facebook pagina. Bovenin zie je een knop ‘Publiek Opbouwen’. Klik deze en volg de aanwijzingen om jouw contacten te vragen om de pagina te liken (doe alledrie: mailcontacten, vrienden uitnodigen en pagina delen). Niet verlegen zijn, iedereen vraagt iedereen op Facebook om dingen te liken. Dus gewoon even doen, hop hop!

Post voor YA! Internet Marketing op Facebook

Weet je hoe je gemakkelijk iets op Facebook kunt posten? Ga naar een van jouw producten op de AdviesBC website, kopieer de URL (het adres) van die pagina en plak die in Facebook (het vakje met ‘Wat heb je gedaan?). Facebook koppelt dan zelf de informatie op de site (en de link daarheen) in die post, zelfs met een plaatje als dat op die pagina staat (staan er meer dan 1 dan mag je zelfs een plaatje kiezen). Druk daarna op ‘Plaatsen’ en je post staat op Facebook. Heb je share buttons op je site staan dan hoef je zelfs de URL niet te knippen en plakken.

Voor gevorderden: na plaatsing kun je de post nog boosten door er een paar tientjes aan uit te geven, die post komt dan bij duizenden (door jou te targeten) mensen in hun nieuwsfeed in beeld.

Het succes van netwerken en sociale media komt voort uit reciprociteit; ik doe wat voor jou en misschien doe jij dan wat voor mij.

Wees dus actief en doe mee met het feest, wees geen muurbloempje!”

Deel mijn berichten:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp