Referenties

Wat opdrachtgevers er van vinden:

“Bij de start van ons bedrijf in 2013 namen we een marketing abonnement bij Yspeert Marketing. Want zelf hadden we alle technische kennis in huis voor ons adviesbureau in productieverbetering, en ook de nodige administratieve kwaliteiten. Maar marketingkennis hadden we niet, en ruimte voor dure adviseurs of medewerkers op dat moment ook niet.
Toen bleek het abonnement precies te bieden wat we nodig hadden. Onder begeleiding werkten we een jaar lang samen aan een effectieve marktbenadering, het plannen en uitvoeren van digitale en papieren campagnes, en het inschakelen van specialisten zoals webbouwers en designers.
Nu, vijf jaar later, is Onprove een volwassen bedrijf, met een uitgebreide klantenkring in de food-industrie, waarbij we geregeld terugvallen op het advies van het marketingbureau dat ons door en door kent. Ik raad MKB-ondernemers, of je nu starter of heel ervaren bent, dus aan om een abonnement te overwegen. De waarde ervan, zeker afgezet tegen de kosten, is enorm.”

Marc van Amersfoort, oprichter en directeur Onprove BV, food-productie consultants, Waddinxveen

“Arjan ken ik al een hele poos en ik wist natuurlijk dat hij marketingbureau heeft, maar ik had dat toch niet nodig als ‘kleine’ ondernemer uit Ommen? Arjan had me onder het een genot van een biertje al eens wat tips en tricks gegeven om slimmere marketing campagnes te voeren maar daar hielt het mee op totdat ik in 2015 een sportschool was begonnen. Vanaf toen had ik mijn doel heel duidelijk; ik wou veel mensen beter maken onder het motto #iedereenfitter. Na het lezen van het boek van Arjan, ‘De vrije adviseur’, ben ik alles gelijk gaan toepassen, het werkt echt mega goed!
Dan moet ik maar eens meer gaan investeren in marketing dacht ik toen. Met de abonnementsvorm die Arjan hanteert is het ontzettend transparant en duidelijk wat de kosten zijn. Plus wat enorm fijn is; het altijd maar eenvoudig contact kunnen leggen voor een zogenoemde “fastball”. Ik ben een ondernemer die snel en adequaat handelt, snel schakelen is voor mij echt essentieel, Arjan heeft dat inzicht en voelt mij daar prima in aan.
De taakverdeling was ook lekker duidelijk. Conclusie: een helder en transparant abonnement met een superfijn en makkelijk contact. Absoluut een aanrader.”

Jan Swarts, eigenaar JHS-Fitness, fitness centrum, Ommen

“We maken nu een half jaar gebruik van het marketing abonnement en hebben de hele communicatie van ons makelaarskantoor opnieuw in de steigers gezet. Zo ontwikkelden we een frisse nieuwe website, een goede nieuwsbrief, professioneel foldermateriaal, en adverteren we op Google en Facebook. Verder zijn we zichtbaarder dan ooit op de sociale media.
En het beste van alles? We doen het zelf, met de hulp van de marketeer, zodat het ook onze teamgeest bevordert. Hij zit onze marketing meetings voor en stelt de actielijst op, maar we nemen zelf alle beslissingen en voeren de meeste taken zelf uit. Besluiten we op onderdelen toch tot het inschakelen van externe partijen dan adviseert hij de juiste partij qua prijs en prestatie.
Elke maand evalueren we de resultaten, die we trouwens dagelijks kunnen volgen in het marketing dashboard. De lijn gaat inmiddels stijl omhoog.”

Bart van Hasselt, directeur Lagro BV, makelaars en hypotheken

“Met het marketing abonnement hebben we de commercie & communicatie van Woca Nederland, en zelfs moederorganisatie Woca Denemarken, op een hoger plan gebracht.
Het is heel prettig om elke paar weken met een marketeer om de tafel te zitten en de voortgang en nieuwe plannen te bespreken. Tussentijds bellen of mailen we als er beslissingen genomen moeten worden over marketingzaken waarbij we zijn advies willen horen.
Recentelijk hebben we ons beste kwartaal ooit gedraaid, we zijn dik tevreden dus.”

Henk Laverman, directeur Woca Nederland BV, houtbeschermingsproducten

“Met YA! Internet Marketing is voor ons een geheel nieuwe wereld van internet marketing en Google technologie, Twitter en Facebook open gegaan. Ik heb Arjan leren kennen als een zeer prettige, nuchtere maar ook een directe persoonlijkheid die ons met ‘to- the-point’ vragen dwingt goed na te denken en vooral keuzes te maken. Met een open mind verdiept hij zich in jouw uitdagingen en vanuit dat perspectief gebruikt hij zijn kennis en ervaring om samen de juiste oplossing te bedenken. Geen standaard verhaal, maar oplossingen die bij ons passen!”

Hermen Schraa, oprichter en eigenaar All Around Energie, energie consultancy

“Ik heb met Arjan samenwerkt toen we grotere veranderingen tegemoet zouden zien. Hij is allereerst een echte inspirator en mentor, die je met de juiste argumenten en praktijkvoorbeelden laat zien wat er mogelijk is. Daarnaast is hij ook een verbinder: hij brengt je in contact met de juiste mensen om het project tot een succes te maken.”

Femke Bakker, Social Media Expert bij ZooEasy

“Arjan is het type dat probleemloos de vinger op de zere plek legt. Met zijn creativiteit ziet hij gelijk waar de uitbreidingskansen liggen. Ik kan Arjan zeker aanbevelen.”

Erwin Steur, adviseur bedrijfsfinanciering, Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering Almere

“In 2012 hebben wij Arjan van YA! Internet Marketing gevraagd om onze website naar een ander niveau te brengen. En dat is gelukt. Waar anderen dachten dat Cartweet in een jaar of drie 1.000 aangesloten autobedrijven zou kunnen hebben, heeft Arjan er voor gezorgd dat we op dit moment meer als 3.300 aangesloten autobedrijven hebben, met een voorraad van ruim 100.000 auto’s en gemiddeld 200.000 bezoekers per maand. Samen met Arjan hebben we van www.cartweet.com een volwaardige website gemaakt, die op dit moment een belangrijke rol speelt in dit segment.”

Jan Posthumus, directeur-eigenaar van Cartweet.com en Autodeals.nl, automotive media

“Ik was van te voren een beetje onzeker of het wel nuttig zou zijn. Je hoort zoveel van mensen met grote verhalen waar je niets aan hebt. Maar ik was onder de indruk van jouw kennis en inzichten, en jij komt echt over als een pro in je vak. Dus ik ben erg blij met onze bespreking, en ik waardeer je analyse en tips en vooral ook je eerlijkheid zeer.”

Henry Sturman, Leanstartupteam, ICT consultancy & development

“Het was een genoegen om met je van gedachten te wisselen en te horen hoe wij onze marketing konden verbeteren. Mooi te merken dat er veel overlap was in onze ideeën over projecten en software ontwikkeling. En je begreep meteen waar bij ons de crux zat. Jouw suggesties waren allemaal nuttig en logisch. Je hebt duidelijk verstand van de materie. Ik ben ervan overtuigd dat het goed zal werken, de vraag is nog even wat ons het beste ligt.”

Frank Karsten,  Leanstartupteam, ICT consultancy & development

“Arjan is a personally involved marketeer, who delivers output instead of management bullshit. From strategy to AdWords; he just gets to work, delivers and increases output while lowering costs. He gave our startup wings. Next to this he personally delivered three customers (for now), he created leads and will create more for us.”

Michiel Smit, co-founder Flowinmotion, productivity consultancy

“Arjan is een klantgerichte, toegankelijke professional, zonder poespas, heel helder en bovendien met prettige humor!”

Wanda Everts, Everts Mediation, Mediation Dienstverlening

“Arjan heeft veel kennis op gebied van (online) marketing en ondernemerschap. Hij zit vol goede ideeën en heeft me daarmee al veel inspiratie gegeven. Je geeft aan wat je graag wil bereiken en hij laat zijn creatieve en praktische ideeën erop los. Door zijn enthousiasme krijg je direct zin om aan de slag te gaan.”

Desiree Boerema, Idees Online, online marketing adviseur

“I’ve come to know Arjan as a true marketeer and entrepeneur. He has the uncanny ability to spot the market’s need and translate that need to a viable and profitable solution. This ability and his enthousiasm puts him in the position to really help companies to grow and better themselves. Arjan’s experience and insights have proven to be a real help to companies, either his own or the ones he assists.”

Frank Dittner, internet marketeer, Van der Let & Partners

“De slogan ‘internet marketing’ doet Arjan te kort. Arjan heeft geholpen in het gehele proces van het opstarten van een nieuwe development fase voor WorkVoices. Op verschillende gebieden heeft hij meegedacht qua strategie, positionering en uiteraard de marketing. Arjan helpt ons mee als een ‘parttime’ marketing manager met advies, maar ook met hands-on acties op websites, mailchimp en diverse Google services.”

Daan van Tongeren, algemeen directeur WorkVoices, intranet software

“We have been working with Arjan for a number of years. He has helped us with website hosting, design, seo and sales and marketing techniques. Arjan has a gentle and kind way of explaining and simplifying technology. He really listens and understands your company needs and adapts and introduces the necessary improvements and direction to increase company exposure and profitability. We have seen our business enquiries increase by 500% due to Arjans’ modifications. I would thoroughly recommend YA! Internet Marketing to any business wishing to develop and grow their business.”

Jim Ritchie, managing director Flexitrans Ltd, worldwide freight forwarding services

“Ben je een startup ondernemer en ben je op zoek naar een praktische adviseur die direct naar de kern gaat en met praktische oplossingen, tips, tools en boeken aandraagt dan is Arjan de adviseur die je zoekt! Hij heeft me super enthousiast gemaakt voor de Lean Startup en heeft ons ondersteund met Metrics, Validated Learning, SEO, SEA en Conversie. Ik pas het nu allemaal in de dagelijkse praktijk toe.”

Bart Lacroix, social entrepreneur, 1%CLUB, OutBox, AmLab, NaiLab, AfriLabs, Open for Change and WorkVoices

“YA! heeft ervoor gezorgd dat onze AdWords campagne op meerdere vlakken sterk is verbeterd. De kosten per klik zijn met een €1 naar beneden gegaan (van gemiddeld €1,27 naar €0,27). Er klikken 10x zoveel mensen op onze advertenties (van 0,21% naar 2,5%) en niet geheel onbelangrijk; het heeft al een aantal conversies opgeleverd en we doen een stuk langer met ons budget.”

Eddie Smeink, eigenaar Factif, webdevelopers

“In the summer of 2013 Arjan provided mentorship services to the Nailab startups. Drawing largely from his wealth of experience and knowledge in the same, he was able to walk the startups through Internet Marketing, committing two days to cover sessions both collectively and on a one on one basis.  Arjan was able to help the startups view their websites as marketing tools, and by extension, assist them to leverage this effectively to attract traffic to their sites. Our startups benefitted a lot from these sessions and are better for the training offered. The Nailab is definitely looking forward to working with him again.”

Lynn Sellangaoperations manager, Nailab Nairobi Accelerator

“Arjan heeft mij een aantal maanden gecoacht en begeleid om mijn onderneming -en mijzelf(!)- weer nieuw leven in te kunnen blazen. Arjan is anders, hij is een coach met letterlijk raad én daad, gaat daarin heel ver; na een aantal maanden bouwen aan mijn nieuwe onderneming heeft hij mij bijvoorbeeld ook aan tafel gekregen bij voor mij interessante prospects. Over commitment gesproken! Het coachingstraject zelf bestond uit eerst een bij mij passende onderneming te schetsen, ook alle commerciële aspecten hiervan. Daarna daadwerkelijk hieraan bouwen met alle (online) tools die tegenwoordig beschikbaar zijn. Traject soms aardig confronterend, maar daarna altijd weer een oplossing „die eigenlijk best simpel uit te voeren is”. Verademing, vooral ook vanwege zijn zeer toegankelijke, praktische benadering van zaken waar je in eerste instantie tegenop ziet.”

Menno Bosch, eigenaar Businessplanfinanciering.nl, financiële dienstverlening

“I first met Arjan at Nailab in early 2013, his contribution comprised a mentorship role, offering his invaluable advise on product marketing and packaging for a global audience. His warm and friendly personality endears him to those with whom he comes into contact. Arjan listens, absorbs and shares his advise in an impressive way, I believe he is a fantastic example of a talented individual who you would benefit thankfully from. I have no hesitation in recommending Arjan as a great marketer and mentor!”

Kate Kiguru, chief innovator Ukall Limited, HRM software

“Arjan is a great person to work with. To the point, knows what he is talking about and very engaged. He helped me starting up my own company. He also changed my vision on product management, by handing out the right books, right blogs and above all the right people. For marketing, product development and a good mindset Arjan is your guy!”

Albert-Jan de Vries, owner Diverse Bits, software development company

“Thank you very much Arjan, we now have a better understanding of internet marketing and most its analytic metrics. An understanding of what works for a particular industry or not, you’ve saved us years of discovery and future mistakes.”

Charles Kinyajui, founder Gigwapi, event software

“At Inextern we are currently focussing on a new website, after we finished the strategic plan. We asked Arjan for his input regarding website development, marketing and tooling. We were very pleased about the results and Arjan’s comments.”

René Burema, consultant Inextern, interim management and HRM consultancy

“Bij het bureau Startpunt van de Hogeschool Windesheim begeleiden wij (oud-) studenten bij het opstarten van hun bedrijf. Yspeert’s workshop ‘Klantenwerving en snel een beetje’ was voor de 25 deelnemers een sterke impuls om omzetverbetering te realiseren. Direct inhaken op de actuele situatie van de ondernemers is Yspeert’s sterke punt, waardoor de ondernemer het gevoel krijgt vooruitgang te boeken. Arjan Yspeert zet vanuit zijn praktische marketingfilosofie de ondernemer zelf aan het denken. Deze zal immers zelf moeten beslissen welke marketinginstrumenten hij wil inzetten.”

Drs. Ben Veldhuizen, projectleider Startpunt, Hogeschool Windesheim

“Bij Précon Food Safety Systems, adviesbureau voor voedselveiligheid en hygiëne, maken we gebruik van Yspeert om ons te assisteren bij het vinden van nieuwe mogelijkheden voor het winstgevend verkopen van onze expertise. De markt voor voedselveiligheid is sterk in beweging. Ondermeer door een grotere betrokkenheid van de consument, grotere aandacht voor vers, voor kant en klaar maaltijden en voor gezonde maar ook luxe voedingsproducten. En niet in de laatste plaats door de internationalisering van het menu. Dat houdt automatisch in dat we keuzes moeten maken op welk marktsegment we onze aandacht richten. We moeten investeren in specifieke trainingen, lesmateriaal, adviesprocessen, brochures voor verkoop, enzovoort. Het inschakelen van het marketingbureau van Yspeert geeft ons extra zekerheid dat deze investering een optimaal rendement oplevert.”

Jan Moggré, directeur Précon Food Safety Systems

“Yspeert is door ons ingeschakeld om de positionering van ons bedrijf voor onszelf en voor de klant scherper te stellen. De producten en diensten die wij leveren zijn gebaseerd op complexe, door ons zelf ontwikkelde technologie. Dat is waar wij goed in zijn en waar we ons in de markt in onderscheiden. De kracht van Yspeert is dat hij dit weet te vertalen naar een duidelijke boodschap naar de markt. Kortom, strategie en communicatie!”

Ing. Harald Kikkers, algemeen directeur IT Consultancy Group

“Een van onze taken bij de Kamer van Koophandel is het voorlichten en adviseren van startende ondernemers. Hiervoor organiseren wij twee maal per jaar de cursus ‘Succesvol ondernemen’. Een cursus bestaande uit zes modules. Deze cursus heeft als doel mensen te helpen met het opzetten van een eigen bedrijf, waarbij het invullen van een ondernemingsplan de leidraad vormt. Een twintigtal deelnemers volgden de module ‘Commerciële vaardigheden voor uw onderneming’. Arjan Yspeert verzorgde voor ons deze module. Ondanks de korte voorbereidingstijd die wij hem hebben gegeven, is hij in staat geweest een goede bijeenkomst neer te zetten. Hij wist dit op een toegankelijke en praktische manier te verzorgen. Arjan schetst in snelle lijnen een duidelijk beeld over de mogelijkheden van moderne marketingtechnieken, van direct marketing tot netwerken, van reclame tot PR. Daarbij vertelt hij openhartig over zijn eigen ervaringen en doorspekt zijn verhaal met anekdotes en interessante feiten. Hij zet de deelnemers aan het werk met hun eigen situatie. Uit de evaluatie is gebleken dat de deelnemers zeer tevreden waren over zijn presentatie-technieken en de praktische toepasbaarheid. Arjan is tevens zeer zorgvuldig te werk gegaan met de nazorg van deze bijeenkomst.”

R. Drenth, afdeling Handelsvoorlichting, Kamer van Koophandel en Fabrieken Groningen

“Mede door het inschakelen van Yspeert is de start van onze afdeling ‘Financiële Diensten’ een groot succes geworden. Zijn begeleidingstraject voor klantenwerving leidde vanaf dag 1 tot duidelijke resultaten: een omzet van 20 tot 50 procent boven de (al optimistische) prognose in de eerste zes maanden!”

Drs. Martijn Huis, directeur V&B groep BV, bedrijfsmakelaars en financieel adviseurs