Marketing-ochtend bij Idees Online

Iedere ondernemer moet zo nu en dan aan zijn eigen boom schudden. Want bedrijfsblindheid en tunnelvisie liggen altijd op de loer. Dat geldt ook voor mij, dus nam ik een paar weken terug Desiree Boerema van Idees Online in de arm voor een klankbordsessie social media marketing (zoals ik ze zelf ook doe).

Social media marketing, maar dat is toch één van jouw eigen specialismen Arjan?

Desiree Boerema - Idees OnlineJa, precies daarom! Even testen of ik nog wel scherp en up to date ben t.o.v. de aanstormende en talentvolle generatie waarvan Desiree een lichtend voorbeeld is. We hadden 3 uur ingepland voor een algemene analyse van mijn activiteiten en het uitvoeren van een Lead Generation campagne of Facebook. Een middel dat ik tot dusverre nog niet had ingezet.

Het leuke van een open dialoog met mede-marketeers is dat je elkaar lekker veel tips en tricks kunt leren. Iedereen doet zijn best om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven, maar niemand weet álles, dat kan ook niet. Er gebeurt gewoon teveel in de digitale marketing.

Enfin, we hadden een productieve ochtend en hieronder in het kort de new tricks die deze old dog leerde:

Namechk.com

Een vreselijk handige website om te testen of jouw nieuwe bedrijfs- of productnaam goed te registreren valt op de 100 belangrijkste platformen. Vul je huidige domein maar eens in, zie je meteen waar je witte plekken zijn!

Pixabay

Goede (stock) foto’s in hoge kwaliteit blijven lastig te vinden. Ook heeft het vaak een on-Nederlands sfeertje. Pixabay vormt een mooie aanvulling op rechtenvrij materiaal en de Flickr’s van deze wereld.

Spark.adobe

Heb je je wel eens afgevraagd hoe plaatjes met leuke foto’s en wijze teksten zo snel op Facebook, Instagram en LinkedIn terecht komen? Razendsnel posts maken (beeld én tekst) voor de sociale media doe je met Spark van Adobe. Je maakt 1 maal een post aan en kunt die opslaan in allerhande formaten, waarbij Adobe het je makkelijk maakt door veel materiaal klaar te zetten.

En als extra hier nog een super overzicht van (gratis, en soms niet gratis) stockfoto bronnen

Bovenstaande tips heb ik ook opgenomen in mijn superlijst met businesstools zodat iedereen er bij kan.

Deel mijn berichten:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp