De essentie van… Search Engine Optimization (SEO)

De essentie van… Search Engine Optimization (SEO)

Iedereen is het erover eens, SEO (search engine optimization) is heel belangrijk. Door je site technisch slim op te bouwen, in te richten, en te vullen met informatie word je beter gevonden in Google. Je bent daardoor gemakkelijker vindbaar voor je potentiële klanten.

Maar wat kun je doen om je SEO te verbeteren?

 

Kies een goed technisch platform

Gebruik voor de bouw een bekend platform dat goed vindbaar is zoals WordPress, Wix of Jimbo, dan zit het met de techniek wel goed. Doe je dat niet dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je site traag is, of rommelig van opzet, of slecht gecomprimeerd (verkleint) en dan krijg je minpunten in Google.

 

Richt je site logisch in

Kies een logische opbouw voor de inhoud van je site, zodat mensen snel kunnen vinden wat ze zoeken. Doe je dat niet dan blijven de meeste mensen maar heel kort, en gaat je ‘bounce rate’ omhoog (het percentage bezoekers dat in een oogopslag weer verder surft). Ook dat vindt Google een slecht teken en zal je daarvoor minder hoog weergeven. Ook helpt een logische indeling Google zelf om jouw site goed in haar databases te zetten. Dit is de reden waarom een goede site een ‘sitemap’ heeft. Dat is een pagina voor de zoekrobots van zoekmachines waar de indeling en inhoud van de site op te vinden is.

 

Optimaliseer je webpagina’s voor bepaalde keywords

Ik demonstreer op de WAJBO hoe je een pagina optimaliseert voor een bepaald keyword (zoekterm). Dit doe je -onder meer- door het keyword geregeld in de tekst terug te laten komen, door het op te nemen in de pagina titel, pagina url, kopjes, al-teksten van plaatjes, in linkjes, in de meta description, enzovoort. De hoofdtekst van de pagina moet liefst ook een minimum van 300 woorden hebben. Klinkt ingewikkeld, maar valt best mee. Zie hieronder:

SEO verbeteren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bron: Webgenerator.nl)

 

Welke SEO acties kun jij vandaag doen om beter te scoren in Google?

  1. Denk na over welke keywords jouw doelgroep gebruikt. Maak gebruik van Google Keyword Planner om dit te doen.
  2. Ga naar jouw marketing dashboard (kies er een zoals Agency Analytics) en voer een ‘site controle’ uit (is een optie onder ‘Zoekmachine optimalisatie’), dit levert een rapport op over de technische gezondheid van je website.
  3. Pas een pagina op je site aan zodat die goed scoort voor een bepaald keyword.

Deel mijn berichten:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp