Boekenlijst Startups

Hier een boekenlijstje waarin de nodige input voor de theorie en praktijk van hightech startups te vinden is.

Hackers & Painters big ideas from the computer age

 

Hackers & Painters

Paul Graham, ISBN 978-0-596-00662-4 (Paul is de oprichter van Y-combinator, de leidende accelerator in Silicon Valley)
Dit boek is een heel goed startpunt omdat het de basisfilosofie van startups heel laagdrempelig inzichtelijk maakt. Gewoon leuk om te lezen dus, ook voor de oppervlakkig geïnteresseerde in het onderwerp.

Rework

 

Rework

Jason Fried & David Heinemeier Hansson, ISBN 978-0-09-192978-7 (Jason en David zijn oprichters van 37Signals, de belachelijk succesvolle startup in lowcost-high value projectsoftware)
Uit de eerste hand vertellen David en Jason hoe ze hun startup hebben ingericht en welke business practices zij erop nahouden. En die verschillen enorm van die bij gevestigde bedrijven.

Startup Weekend, how to take a company from concept to creation in 54 hours

 

Startup weekend

Marc Nager, Clint Nelsen, Franck Nouyrigat, ISBN 978-1-118-10509-2 (deze heren hebben Startup weekend gemaakt tot de wereldwijde ‘beweging’ die het tegenwoordig is)
Heb je een goed idee voor een startup maar komt het maar niet van de grond? Meld je aan voor het eerste de beste Startup weekend bij jou in de buurt. 30.000+ oprichters gingen je voor.

Founders at work

 

Founders at work

Jessica Livingston, ISBN 978-1-4302-1078-8 (Jessica is de vrouw van Paul Graham en partner in Y-combinator)
Jessica interviewde 32 oprichters van succesvolle IT-bedrijven. Hun inzichten worden in korte hoofdstukken behandeld, inderdaad op vraag en antwoord basis. Een schat aan informatie.

Entrepreneurs guide to customer development

 

The Entrepreneur’s Guide to Customer Development

Brant Cooper & Partick Vlaskovits, ISBN 978-0982743607 (een ‘cheat sheet’ voor het boek The Four Steps to the Epiphany van Steve Blank)
Belangrijk gereedschap van de moderne high-tech starter is de extreme klantgerichtheid tijdens productontwikkeling. Steve Blank schreef er een pil over, deze heren het uittreksel.

En zo zijn er nog veel meer, Smartups, Engineering your startup, High-Tech Startup, enzovoort. En online is er natuurlijk veel te vinden, kijk bijvoorbeeld eens naar From Zero to a Million users (over de marketing van high-tech startups).

Langzamerhand sijpelt dit wat door in het Nederlandse taalgebied, maar een standaardwerk op dit gebied bestaat er dus (nog) niet.

Deel mijn berichten:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp