Arjan’s Notes 00001: Schrijf een ebook

Content Marketing makes sense!

Content Marketing is het aantrekken van klanten met informatie in de vorm van audio, video, tekst of beeld. Door slim gebruik te maken van content wordt je beter vindbaar op de juiste keywords in Google en kan men kennis nemen van jouw expertise (met geloofwaardigheid als resultaat).

Een beproefd voorbeeld van content marketing is het ebook. Je schrijft 20 tot 80 pagina’s doorwrochte tekst en slaat het op als pdf. Daarna zet je het op je site, je publiceert het in de social media, of je stuurt het mee in een nieuwsbrief of als link in je email signature. De doelgroep leest het en raakt ervan overtuigd dat jij degene bent die ze moeten hebben voor de klus!

So far so good, maar hoe kom je eigenlijk aan een ebook?

Hier een paar tips om de drempel te verlagen:

1. Schrijf het met anderen. Zo zijn concullega’s bijvoorbeeld prima co-auteurs.

2. Zorg dat er een designer in het clubje auteurs zit, het ebook ziet er dan stukken professioneler uit.

3. Bundel een aantal bestaande artikelen en actualiseer dit tot 1 nieuw artikel.

4. Schrijf opsommingen. Het is eenvoudiger om eerst 10 punten te verzinnen dan 10 pagina’s tekst aaneen te schrijven. Nu wordt je artikel een invuloefening.

5. Gebruik elkaar als klankbord, en als corrector. Het is verbazingwekkend hoeveel fouten een ander nog vindt in een tekst die jij foutloos acht.

Een extra voordeel van productie in een groep is dat het ebook tevens bij hun volgers terecht komt. Ja, het nadeel is dat jouw klanten ook geattendeerd worden op je concurrentie, maar in de praktijk wegen de voordelen van extra promo ruimschoots op tegen de risico’s.

Gebruik makend van deze tips kwam het onderstaande ebook in slechts 20 dagen tot stand en het ligt deze week bij meer dan 10.000 mensen in de mailbox. En dat is alleen nog maar het bereik via email. Het bereik in de social media is nog vele malen groter dan dat.

Laatste tip; zet in je ebook links naar je producten op je site, je zult zien dat het je zeer relevante traffic oplevert.

Schrijf ze!

Download het gratis ebook Online scoren in 2014:

Ps. Hoe maak je eigenlijk zo’n ebook cover? Rutger Steenbergen vertelt het hier.

Deel mijn berichten:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp