Hoe krijg je je website hoger in de zoekmachines? Optimalisatie.
Dat is waar SEO, Search Engine Optimization, op is gericht. Met praktische werkbare adviezen zorgen we er samen voor dat jouw website binnen enkele weken al beter scoort.
In vier overzichtelijke stappen wordt een SEO project aangepakt:
1. Keyword (zoekwoord) Analyse
We onderzoeken welke keywords belangrijk zijn voor de vindbaarheid van de website. Gaat het bijvoorbeeld over het beletteren van auto’s dan is ‘Autobelettering’ een prima keyword. Maar ‘Autoreclame’, ‘Autostickers’, en ‘Autodecoratie’ ook. Ook buitenliggende keywords zoals ‘carwrapping’ moeten in de analyse worden meegenomen. Van de bovenstaande woorden blijkt dan dat ‘Autoreclame’ het meest wordt gezocht, maar ook de meeste concurrentie heeft! Welke combinatie van woorden levert uiteindelijk de meeste relevante traffic op? Als daar de keuze in gemaakt is komen bij de volgende stap:
2. Site verbeteren
In zijn algemeenheid wordt de site (technisch) beoordeeld of de zoekmachines geen hinder ondervinden van keuzes die de webbouwer heeft gemaakt. En meer specifiek wordt onderzocht hoe de site scoort op de geselecteerde keywords. Komt de site op deze twee aspecten niet goed uit de verf dan zal hij verbeterd moeten worden. Dus nieuwe teksten, nieuwe indeling, nieuwe functionaliteit. Dit klinkt ingrijpend, maar valt meestal in de praktijk wel mee. Een update is zo geregeld.
3. Populariteit verbeteren, hoe populairder hoe hoger je scoort
Je kunt zelf veel verbeteren aan je website maar Google is nog veel meer onder de indruk van de populariteit bij anderen, links die van anderen naar jou verwijzen. Hiervoor kunnen allerhande middelen worden ingezet: social media zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube, Google Places enzovoort. Maar ook eigen linkbouw acties kunnen veel opleveren; zorg voor opname van de site in de directories, digitale persberichten, linkuitwisseling enzovoort.
4. Doorlopend onderhoud
In elk geval is het zaak om de resultaten blijven te meten waardoor je actief en betrokken blijft. De concurrent zit immers ook niet stil. Voor het doorlopend meten heeft YA! de nodige rapportage-middelen in huis, ondermeer het Webmarketing Dashboard.