De essentie van… Content Recycling

De essentie van… Content Recycling

Een onderdeel van goede SEO is het regelmatig plaatsen van interessante en nieuwe content op je website. Deze content kan allerlei vormen hebben: een tekst, een foto, een video, een infographic, een podcast, kortom alles wat maar digitaal gereproduceerd kan worden. De slimste ondernemers zorgen voor een constante stroom van content op hun website.

 

Recycle niet alleen afval, maar ook je content

Ook zorgen slimme ondernemers voor het recyclen van deze content op alle kanalen waar de doelgroep zich bevindt. Om ervoor te zorgen dat niet al je tijd op gaat aan het produceren en verspreiden van content is het handig om daar een proces op los te laten. Ik noem dat ‘content recyclen’.

Content recyclen is het gebruiken van content op meerdere kanalen. Op deze wijze regel je dat je (1) je niet te pletter hoeft te produceren, en (2) dat de kans dat je doelgroep jouw content ziet zo groot mogelijk is.

 

content cycle and recycle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een simpel voorbeeld: het recyclen van een blogpost

Schrijf een goede blogpost van circa 300 woorden. Stel, je bent een fietsenmaker dan schrijf je een item over het kiezen van de juiste e-bike; “Wat elke fietser over e-bikes zou moeten weten…”. Daarna zoek je bij dit artikel een goed, rechtenvrij, plaatje, of je schiet er zelf een.

De content is dan klaar en je zet het artikel op je website, met alle SEO-trucjes die je inmiddels hebt geleerd. Daarna begint het recyclen!

  1. Copy paste de url van de blogpost op je site door naar Facebook (meerdere groepen en pagina’s, niet alleen je persoonlijke pagina), naar Twitter, naar LinkedIn (ook naar relevante LI groepen en/of LinkedIn ‘Artikel Schrijven’), naar Instagram (het plaatje dus, en copy paste wat van je tekst mee), en naar andere media kanalen (Slideshare/Quora/Flickr/enz/enz)
  2. Neem de url van je blogpost mee in je e-mail nieuwsbrief (schrijf er een korte introductie bij, post niet het hele artikel in de nieuwsbrief)
  3. Verzamel al je andere blogposts na een half jaar en maak er een e-boek van die mensen kunnen downloaden op je website
  4. Of maak er een webinar van…
  5. Of maak er een animatie van… (met Bitable bv)
  6. Of maak er een …… van

Laatste tip: als je bovenstaande proces zo veel mogelijk stroomlijnt met

  • vaste tijden,
  • vaste formats,
  • vaste kanalen,

krijg je het beste rendement met de geringste inspanning.

Deel mijn berichten: